IMG-20171214-WA0006

Adventsko razdoblje u našim vrtićima

S početkom svakog prosinca ulazimo u najljepše razdoblje u pedagoškoj godini. Adventsko razdoblje u našim vrtićima uvijek je prožeto osjećajima topline, iščekivanja, nježnosti i veselja. Uz sve emocije koje nas prožimaju, nastojimo uvijek i prenijeti kroz sklopove aktivnosti koji se događaju u vrtićima našoj djeci prave vrijednosti i nova iskustva u duhu tradicije koju trebamo uvijek njegovati.

Tako su naša djeca kroz ovaj mjesec imala susret i upoznali najdražeg Svetog Nikolu, obilježili blagdan Svete Lucije, posijali svoju pšenicu, naučili nešto o životima svetaca, primili darove i naučili darivati druge. U radosnom isčekivanju Božića, slušali smo razne priče, gledali igrokaze, pjevali pjesme, a kroz adventski kalendar otkrili koliko dana ima do Božića.

S mamama i tatama odradili smo kreativnu radionicu, koja je pridonijela kvalitetnom zbližavanju roditelja i poimanju jedne predškolske ustanove i odgojitelja koji rade u njoj. Želimo naglasiti kako je u ovom vremenu vrlo lako izgubiti pravi duh jednog adventa i smisao Božića. Zato je na nama i Vama dragi roditelji da očistimo srca i pripremimo se za slavljenje pravog Božića, jednog Djeteta u jaslicama. Jer samo čvrsta i živa obiteljska vjera i naše nasljeđe su najveći darovi koje možemo spakirati pod bor našoj djeci, jer samo takav dar ostaje ukorijenjen u njihovim malim srcima.

I za kraj, svima Vama od srca želimo sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu 2018. godinu!