20180601_102544

Izlet u Sokolarski centar i Pakovo selo – 1. lipnja 2018.

U petak je održan završni izlet za sve naše predškolce s kojima smo se oprostili na najljepši mogući način – cjelodnevnim izletom prepunim iznenađenja, novih iskustava i znanja al prije svega prepunog veselja i pozitivnog uzbuđenja.
Prva destinacija bio je Sokolarski centar smješten u srcu mediteranske divljine samo 7 km od Šibenika. Na tom mjestu u posebnom edukativnom programu upoznali smo se sa sovom ušarom i sivim sokolom, naučili jako puno o ovim pticama kao i o ostalim vrstama ptica grabljivica koje smo imali prilike tamo vidjeti, jer je ovaj centar ujedno i lječilite bolesnih, ranjenih i gladnih ptica koje se nakon oporavka vraćaju ponovno natrag u prirodu.
Nakon zabavnog programa i uživanja s pticama, zaputili smo se u Etnoland Dalmati u Pakovu selo u blizini Drniša.
Etnoland Dalmati jedinstveni je spoj kulture, tradicije i povijesti, nudi nesvakidašnji susret sa starim obrtima i izvornim običajima pa je svojevrstan spomenik kulturnoj baštini Dalmatinske zagore. Odmah po dolasku imali smo ručak nakon kojeg je priču o načinu života u dalmatinskom zaleđu ispričala simpatična domaćica Ana, koja nas je dočekala u narodnoj nošnji u autentičnoj dalmatinskoj kući. Pokazala nam je guvno, stogove, konobu s punim drvenim bačvama i maštilima, staru spavaću sobu, tkalački stan, kužinu sa starim namještajem i kuhinjskim priborom, a na tavanu još i sušionu pršuta i mesa.
Ostalo je tu na kraju i malo vremena za igru na velikom dječjem igralištu, a trenutak povratka došao je jako brzo. Prepuni dojmova, lijepih uspomena i novih znanja ostaju nam u dragom sjećanju na ovaj i više nego zabavni izlet za naše predškolce generacije 2017./2018.!