onama

Početak kraćeg programa predškole

Dragi roditelji djece koja ove pedagoške 2017./18. godine kreću u program predškole, obaviještavamo Vas da će kraći program počinjati u  uobičajeno vrijeme kao i do sada. U područnom objektu Murvica/Briševo od 13,00 do 15,00 sati, dok u matičnom objektu u Poličniku od 15,30 do 17,30 sati i provodit će ga isti odgojitelj. Kad područni objekt “Zvončica” otvori svoja vrata, onda će se taj termin pomaknuti pa će u Poličniku “Mala škola” započinjati u nešto ranijem terminu.

Do tada, i ove će se godine kao što smo to u praksi radili do sada, kod djeteta nastojati poticati optimalan razvoj na svim područjima psiho-fizičkog razvoja djeteta i usvajanja onih znanja, vještina i navika koji će olakšati djetetu prijelaz u školu. Osim psiho-fizičkog razvoja, posebna pažnja će se posvetiti socio-emocionalnom razvoju djeteta jer je on i najvažniji za postizanje zrelosti za školu. Zato će se posebno raditi na razvijanju tolerancije, socijalnih odnosa sa vršnjacima, razvijanju samopouzdanja i osjećaja sigurnosti, prilagođavanju društvenim obvezama, usvajanju moralnih normi, sustava vrijednosti, ponašanja i td.

Predškola nije samo priprema djece za polazak u školu, ona je priprema za život, to je proces i u njemu važnu ulogu ima odgojiteljica ali i Vi roditelji, koji ih trebate uvijek poticati da steknu samostalnost i odgovornost kako bi što uspješnije odrastalo na ovom osjetljivom putu…

pedagoginja

 

 

  

   

                                      

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori