img_2865

Sportske aktivnosti u našem vrtiću!

Bavljenje sportom je jedan od važnih čimbenika zdravlja naše djece. Zato smo u našem vrtiću organizirali prave male sportske aktivnosti u Briševu i u Poličniku.

Zahvaljujući trenerima iz Abecede spota, djeca su se igrala, vježbala, rastezala, razvijala motoriku rješavajući zanimljive poligone i pritom dobro zabavila. Sport volimo jer djeca kroz njega razvijaju samostalnost, lakše sklapaju prijateljstva i poboljšavaju sposobnost koncentracije.

Isto tako, djeca kroz sport mogu zadovoljiti niz različitih potreba: potrebu za kretanjem, potrebu za druženjem, potrebu za sigurnošću i redom, potrebu za samoostvarenjem, potrebu za pripadanjem i sl. Također, ako se dijete identificira sa sportom kojim se bavi i kojeg voli, tada je manja vjerojatnost da će raditi stvari koje nisu u skladu s tom ulogom; a poznato je kako sport kao takav promiče zdrav stil života, timski duh, razvija disciplinu i potiče stvaranje radnih navika.

Stoga se nadamo u skoroj budućnosti mnogim sličnim ovakvim susretima i aktivnostima, te se zahvaljujemo cijelom timu iz Abecede sporta na ovom ugodnom druženju!