20161006_113050

Kako je protekao Dječji tjedan u našem vrtiću?

Dragi roditelji, djeco i prijatelji iza nas je jedan od najvažnijih tjedana u našoj veseloj i dugoj pedagoškoj godini. Dječji tjedan koji je trajao od 3. do 7. listopada 2016. godine i ovog je puta prošao sa raznovrsnim, šarolikim i bogatim programom u našem vrtiću. Neka moto našeg Dječjeg tjedna; Dijete je najljepši biser našeg mora ljubavi,  bude i ostane poticaj nama odraslima da je najvažnije da djeci u životu prvenstveno iskazujemo ljubav te budemo najbolji primjer kojeg će oni htjeti jednog dana slijediti.

Donosimo Vam osvrt, svega onoga što smo planirali, te u konačnici uspjeli i realizirati ovaj protekli tjedan.

Ponedjeljak

3. 10.

Prvi dan dječjeg tjedna izradili smo dvije velike zastave vrtića u Poličniku i Briševu sa logom dječjeg tjedna i porukama djece. Vrijeme nam nije bilo naklonjeno tako da nismo stigli i oslikati prilaz i dvorište vrtića kako smo planirali, al smo zato imali druge aktivnosti u sobama dnevnog boravka u vrtiću na temu prava djece i spoznali smo kako to žive i druga djeca u različitim djelovima svijeta.
Utorak

4. 10.

U Posjet nam je stigao Teatar Tao sa predstavom „Pjesma stvorova“ koja se održala u vrtiću. To je bila priča o Svetom Frani koji nas je naučio kako trebamo biti zahvalni na svim darovima koje nam je Bog podario, na ljubavi, suncu, mjesecu, vodi, vatri, zemlji, prijateljima, roditeljima i svemu što nas okružuje i kako trebamo biti dobri.
Srijeda

5. 10.

Imali smo kreativne radionice u vrtiću u svim odgojnim skupinama prema željama i interesima djece i odgojitelja. Tako su neki izrađivali slikovnice i čitali priče, neki imali likovne i glazbene aktivnosti, a neki su bili te sreće da su ih i roditelji posjetili te sudjelovali i boravili u grupi s djecom.
Četvrtak

6. 10.

Posjetili smo Gradsku knjižnicu u Zadru, vidjeli sve odjele knjižnice i upoznali se sa djelatnicima. Imali smo i prigodne aktivnosti na dječjem odjelu knjižnice, priča na flicu i naučili smo za što sve knjige služe i kako ih možemo koristiti.

Nakon toga, pošli smo u obilazak našeg grada. Prošetali smo mostom, Kalelargom, Forumom i Zadarskom rivom sve do Pozdrava Suncu, gdje smo se oprostili sa našim gradom Zadrom.

Petak

7.10.

Zadnji dan u našem tjednu obilježili smo tako da smo u zrak pustili 80 balona napunjenima sa helijem na kojima su sva djeca ispisali svoje poruke i želje. S tim događajem svečano smo obilježili zatvaranje ovog našeg Dječjeg tjedna.

 

Ovom prilikom, zahvaljujemo se i svim roditeljima koji su svojim uključivanjem pridonijeli ovom programu i obradovali svoje najmlađe. A kako je to nama za stvarno bilo, najbolje će Vam pokazati fotogalerija našeg Dječjeg tjedna!