S obzirom da nam je i ova godina donijela mnogobrojna ograničenja i mjere zbog kojih smo na neki način ostali „izolirani“ od vanskog svijeta, odlučili smo se na ovaj način otvoriti svoja vrata, kako bi vam dali uvid u mnogobrojne aktivnosti koje se u našem vrtiću događaju. Usprkos činjenici kako je svijet na neki način “stao“ u našem vrtiću se itekako sve kreće, igra, uči i radi.

Od svih suradnji na razini ustanove koje smo ostvarivali tijekom godina, najviše nam nedostaje onaj partnerski odnos s roditeljima koji su se uključivali direktno u naš odgojno obrazovni rad. Roditelji su prije svih ovih mjera tako sudjelovali u prilagodbi djece na vrtić, roditeljskim sastancima, kreativnim radionicama, zatim su donosili i razne materijale za obogaćivanje centara u vrtiću i vodili individualne razgovore s odgojiteljima te još mnogo toga. Međutim, tenutno smo nažalost u isčekivanju ponovnog vremena kad će ovakva suradnja opet biti omogućena.  Danas smo stoga usmjereni ka suvremenom procesu učenja djece u našem vrtiću. Odgojitelji nastoje u svakodnevnom radu s djecom osigurati i stimulativno prostorno okruženje u kojem djeca borave. Važno je naš prostor učiniti bogatim i poticajnim kako bi omogućili djeci istraživanje, učenje te u konačnici  kvalitetan rast i razvoj. Osim prostora, odgojitelji svakodnevno prema interesima djece potiču i aktivnosti kroz koje djeca mogu učiti i razvijati svoje potencijale. O kakvim se to sve aktivnostima radi i što se to događalo i obilježavalo u posljednja dva mjeseca u našem vrtiću kroz naše objekte i skupine donosimo Vama roditeljima na sljedećim plakatima…

jaslice Briševo jaslice Poličnik Srednja skupina Poličnik Starija skupina Briševo Zvončica Poličnik

Još jedna važna vijest bila je i polaganje kamena temeljca 9. travnja 2021. godine, čime je obilježen početak rekonstrukcije i dogradnje našeg Dječjeg vrtića „Zvončić“ i to područnog objekta Murvica-Briševo. Riječ je o projektu vrijednom oko 6 milijuna kuna kojim će se kapacitet vrtića povećati za tri nove odgojne skupine, te će po dovršetku, koji je planiran do kraja ove godine, moći primiti još 60-ak djece. Osim toga, širit će se i područni objekt „Zvončica“ u Poličniku za još jednu odgojnu skupinu. Realizacijom ovog plana riješili bi konačno i višegodišnji problem sve neupisane djece i liste čekanja, osobito za jasličku skupinu djece gdje je potreba za vrtićem najveća.

Trenutni broj upisane djece u našem vrtiću je 116 a proširenjem naših objekata taj kapacitet će se povećati za skoro 50%. Nadamo se da će u skoroj budućnosti SVA djeca rane i predškolske dobi na području općine, moći biti upisana u naše predškolske ustanove i imati pravo na potpunu njegu, skrb i obrazovanje. Osim toga, u našim ustanovama bit ćemo i u budućnosti usmjereni ka cjelovitom razvoju osobnosti djeteta, poštivanju njegovih prava te razvijanju interesa i empatije prema očuvanju vrednota za održivi razvoj. Svojim djelovanjem nastojat ćemo i dalje pružati i podršku obitelji, te pridonositi razvoju roditeljskih kompetencija i doprinositi razvoju cjelokupne društvene zajednice naglasila je ravnateljica Marijana Barić.
20210409_103240