Početak kraćeg programa predškole

Poštovani roditelji, kraći program predškole za svu djecu koja NISU upisana u programe našeg vrtića a u godini su pred upis u školu, započet će od 3. listopada 2022. godine i traje do 31. svibnja 2023. godine. U ovoj pedagoškoj godini u program predškole bit će uključena sva djeca rođena od 01. travnja 2016. do 31. ožujka 2017. godine jer su školski obveznici za sljedeću školsku godinu. Program obuhvaća svu djecu koja se nalaze na području općine Poličnik.

Program predškole dijelimo na

  1. kraći program predškole (takozvana Mala škola) i na
  2. integrirani program predškole.

         Kraći program predškole namijenjen je onoj djeci koja nisu upisana u redovne programe Vrtića a nalaze se također u godini pred polazak u školu. Kraći program prema zakonu provodi se u trajanju od najmanje 250 sati godišnje i on je besplatan. U našem vrtiću tijekom pedagoške godine taj broj je i znatno veći jer se on provodi svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) u trajanju od 2 sata. Ovaj program u našem vrtiću započinjat će u poslijepodnevnom terminu i to:

  • od 14:30 do 16:30 sati u područnom objektu Zvončica i
  • od 13:00 do 15:00 sati u područnom objektu u Murvici/Briševu.

Djeca sa sobom kada krenu u kraći program predškole u maloj torbi nose: papuče, jednu pernicu i crtančicu.

         Integrirani program predškole odnosi se na program rada s djecom koja su također školski obvezici a koja su upisana u cjelodnevni program u Vrtiću. Njega u tom slučaju provode odgajatelji koji su s tom djecom u skupini u fleksibilnom vremenu tijekom svakodnevnog odgojno obrazovnog rada i to najčešće u jutarnjem terminu. To znači da je za djecu predškolskog uzrasta koja su upisana u vrtić progam predškole integriran.

Tijekom programa predškole težit će se na poticanju optimalnog razvoja na svim područjima psiho-fizičkog razvoja djeteta (tjelesnom, intelektualnom, emocionalnom i socijalnom) kao i usvajanja onih znanja, vještina i navika koji će djetetu olakšati prijelaz u školu. Nakon početka samog programa predškole roditelji će biti obaviješteni od strane odgojitelja o svim informacijama vezanima uz rad u programu predškole. Svoj djeci koja su u godini pred polazak u školu želimo uspješnu, radosnu i razigranu pedagošku godinu.

pedagoginja